Specials

Pluckr

Pluckr

De “Pluckr”  (Winnaar foodvalley award 2014!) is een machine die in staat is om volledig geautomatiseerd druiven te ont-trossen. De “Pluckr” is ontwikkeld door foodlife uit Zwolle en TOP b.v. uit Wageningen, partners in de groente- en fruit verwerkende industrie.

Aan de ontwikkeling van de “Pluckr” is jarenlang onderzoek voorafgegaan, waarin verschillende technologieën op een innovatieve manier zijn gecombineerd. De machine haalt mede door ultrasone trillingen druiven onbeschadigd los van hun tros waarna de vruchten vanaf minimale hoogte belanden op een lopende band. De druiven kunnen hierna met behulp van een nieuwe technologie worden verpakt,  zo kan de houdbaarheid ervan worden verlengd tot vier weken.

De “Pluckr” verwerkt tot zeshonderd kilogram druiven per uur, afhankelijk van de soort. Ter vergelijking: handmatig ont-trossen van druiven in deze hoeveelheid kost ongeveer 24 manuren. De machine heeft daardoor een zeer interessante ROI.

The Cold Press No.1

The Cold Press No.1

foodlife en Cool Wave Processing hebben de handen ineen geslagen en samen The Cold Press No. 1 ontwikkeld. Dit is een nieuwe koude pers, op basis van de cold press technologie. Met koud persen blijven voedingsstoffen en smaak van groente- en fruitsappen het best behouden.

De pers voldoet als eerste aan de strenge Ehedg-richtlijnen op het gebied van hygiëne en aan de Europese CE-standaard rond veiligheid, stellen de bedrijven.

Melonpeeler

Melonpeeler

Efficient Meloen Schillen

Volautomatische meloen schillers zijn erg duur en in-efficiënt, daarom is de melonpeeler.nl ontwikkeld om handmatig meloenen te schillen met dezelfde snelheid als de dure volautomatische schil systemen, maar voor een fractie van de kosten.

Een hoge Yield, dus minder voedselafval en in combinatie met AMAP technologie is een houdbaarheid van 1 week mogenlijk.